sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Karibia kutsuu...

32 päivää matkaan...
35 päivää varsinaisen risteilyn alkuun... 
(not that I am counting or anything... ;) )IIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!
Jännityskakka koputtaa boksereissa ja stressi alkaa puskemaan päälle...en tahdo oikein vieläkään todeksi uskoa että olen oikeasti lähdössä! Paljon on vielä hoidettavaa ennen matkaa joten monessa postauksessa tullaan tässä kuukauden aikana vielä tätä käsittelemään mutta jospa nyt vähän avaisin suunnitelmia tulevasta reissusta.


Meitä on siis lähdössä matkaan ystäväporukka,  7 ihmistä joista kaksi on lapsia. Ensimmäinen ajatus matkasta taisi syntyä viime syys- lokakuun tietämillä ja aika nopeasti asiat siitä etenivätkin varausvaiheeseen. Mä olen aina ajatellut että nuo Karibian luksusristeilyt ovat jotain sellaista, mistä me tavalliset nenänkaivajat voimme vain haaveilla. Matkatoimistojen hinnat 7pvän risteilystä lentoineen pyörivät siinä 4000e hujakoilla, mikä vaan vahvistaa aiempaa käsitystäni. Mentyämme Royal Caribbeanin sivuille huomasimme, että varsinaisen risteilyn hinnat pyörivät kuitenkin aikalailla samoissa kuin vaikka viikko Teneriffalla, joten jos vain löytyisi myös kohtuulliset lennot Miamiin, niin matka voisi olla hyvinkin mahdollinen. Laivallahan kaikki syöminen ja juominen on ilmaista alkoholia lukuunottamatta.

Siinä sitten joitain viikkoja silmät kierossa surffailtiin etsimässä sopivaa risteilyajankohtaa, lentoja, varmistelimme vapaita töistä...vertailua, pähkäilyä, turhautumista...aika kovaa hommaa. Monta lentoakin meni siinä sivu suun ennen kuin saatiin tehtyä päätös..Eikä se ole enää ihan helppoa saada seitsemää ihmistä samaan koneeseen ja lasten takia koittaa pitää lentoajat edes hivenen inhimillisinä.

Mutta Hey, finally we made it...tehtiin päätös että lähdetään..säästettiin hieman ottamalla 6pvän Läntisen Karibian risteily seitsemän päivän sijaan (500e/hlö).. löydettiin lennot ja maksettiin etukäteismaksu risteilystä mikä oli 100e per pää. Tämä tosiaan oli joskus syyskuussa muistaakseni ja tänään 4.12015 olisi ollut meidän risteilyjen loppusumman deadline, eli maksuaikaa on. Itse maksoimme loput pois tossa viikko sitten. Siinäkin meinas tulla hätä, kun maksut eivät menneet ensin läpi vaan systeemi herjas että oli muka väärät luottokorttien numerot... Onneksi vika korjautui saman päivän iltana ja maksu onnistui ilman että olisi pitänyt alkaa soitteleen jenkkeihin tai muuta.

Lennot löysimme travelstartin kautta lennot Miamiin. Jahkailujemme takia olivat hinnat kivunneet sinne vähän alta 700e. Operoijina toimivat Air France ja Delta airlines ja meillä on yksi välilasku Pariisissa. Ihan hyvä että saa välillä vähän venyttää jalkoja.

Miamissa meillä on kolme päivää aikaa ennen risteilyn alkua. Saavumme perille illalla ja ensimmäiseksi yöksi olemme varanneet hotellin läheltä kenttää. Seuraavana aamuna olisi tarkoitus vuokrata auto ja ajaa Orlandoon (n.4h) josta olemme varanneet yhdeksi yöksi hotellin. Siellä ilta shoppailtaisiin ja aamulla suunnattaisiin Universal Studioille Harry Potter-maailmaan. Tämä on lähinnä lasten unelmien täyttymys, mutta ihan varmasti se tulee olemaan mieletön elämys myös meille aikuisille. Sieltä sitten illalla tarkoitus ajaa suoraan Fort Lauderdaleen mistä laivamme lähtee ja yöpyä vielä viimeinen yö siellä yhdessä hotellissa. 

Valitsimme siis 6pvän Läntisen Karibian risteilyn johon kuuluu kahden täyden meripäivän lisäksi pysähtymiset ja päivän vierailut Keyman saarilla, Jamaicalla ja Haitilla. 

Nuo saaripäivät ovat varmaan elämys itsessään, mutta ei laivaltakaan tekemistä puutu...siellä pitäis olla lukuisien baarien ja ravintoloiden lisäkis mm.kiipeilyseinä, lainelautasimulaattori, minigolf, luistelurata, kuntosali, lukuisia uima-altaita, teatteri, kauneussalonki jne...
Kuuden päivän risteilyyn kuuluu kaksi formal night-iltaa, jolloin miehet pukeutuvat tummiin pukuihin ja naisilla on iltapuvut. Oma musta iltapukuni tykötarpeineen on onneksi jo löytynyt ettei sitä tarvitse murehtia mutta muuten kaikki tuo vaatepuoli ja pakkaaminen murhettaa...miten ikinä saa 20kg mahtumaan kaikki kun tyhjää tilaa pitäisi myös laukkuun jäädä...entä missä vaatteissa täältä lähtee mahdollisesta pakkasesta ja päätyy toivottavasti Miamin yli +20c lämpöön...

Tällaisia suunnitelmia, mutta kuten sanottu niin monta asiaa on vielä ennen kuin koneessa istutaan: Pitää anoa maahantulolupa jenkkeihin, ottaa ab-hepatiittirokotteen boosti ihan tässä lähipäivinä, varmistaa ja maksella vielä meidän hotelleja..miettiä mahdollisia retkiä saarille, varata etukäteen niitä lippuja Universaleille, hankkia yhtä jos toista... 

Se täytyy sanoa, että kyllä tällaisesta Tee-se-itse-matkasta on aivan hemmetisti työtä ja päänvaivaa eikä meidän ryhmän suuri koko myöskään auta asiaa...eli jos ei olisi rahasta puutetta niin kyllä matkatoimiston kautta tehdyt varaukset ovat vaan niin helppoja..mutta ehkä tätä kaikkea katsoo eri fiiliksellä siinä vaiheessa kun vihdoin vilkuttaa siellä laivan kannella.

Mutta ah, kyllä mä niin tätä matkaa odotan...tästä tulee once in a lifetime-elämys ihmiselle joka ei ole koskaan matkustanut missään näin kaukana!

Melkein jo maistan 
Pina Coladan pehmeän täyteläisen maun huulillani!

4 kommenttia:

Oi, ihanaa kun kävit kommentoimassa! Kiitos!