maanantai 15. joulukuuta 2014

Bataattisosekeittoa chili-twistillä ja karpalo-suklaahippukeksejä

Huh heijaa...
Ulkona sataa ja myrskyää...

Tällaisella koiranilmalla kaipaa jotain maukasta keittoa lämmittämään vatsanpohjaa.
Jokunen aika sitten nappasin muistaakseni K-kaupan ruokalehdestä nopean ja helpon bataattisosekeiton ohjeen jota hieman itse tuunailin enemmän oman suun makuiseksi.

Tänään olin sen verran poikki kun kotiuduin, etten ihan kauheasti jaksanut kotihengetärtä hellan ääressä leikkiä, joten tämä varsin näppärä bataattisosekeitto sopi erittäin hyvin kuvaan.


                                                      BATAATTISOSEKEITTO 




800g valmista bataattisosetta
2tlk kookosmaitoa
2 limen mehu
3 rkl chilitahnaa (samba olek tms.)
1/4 pkt. voimakasta koskenlaskijaa
mustapippuria
suolaa
persiljaa
päälle aurajuustomuruja

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna.


Viime lauantaina innostuin pitkästä aikaa myös leipomaan. Inspiraatio tuli siitä kun sain töissä maistaa taivaallisia itsetehtyjä keksejä joissa oli seassa karpaloita ja suklaata. Mä en ole mikään keksi-ihminen, mutta ne veivät kyllä kielen mennessään. Kekseissä oli ihana toffeen vivahde minkä arvelin tulleen fariinisokerista ja ne olivat sopivasti sellaisia "hampaisiin tarttuvia" rakenteeltaan.

Aloin heti suunnittelemaan, että tänä vuonna en tekisikään piparitaikinaa vaan perinteisten piparien sijaan leipoisinkin lahjaksi niitä keksejä. 
En saanut käsiini heti näiden keksien reseptiä, mutta surffailtuani netissä löysin monta keskenään hyvin samantyyppistä ohjetta ja otaksuin että ei ne kovin paljon ainakaan poikkeaisi näistä maistamistani kekseistä.

Tällaisia siis kokeilin:

SUKLAA-KARPALOKEKSIT




100g valkosuklaata
100g tummaa suklaata
100g kuivattuja karpaloita
150g voita
1 1/2 dl ruokosokeria

1 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa

5.5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1/2 tl ruususuolaa



Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi. Sekoita leivinjauhe ja sooda osaan jauhoista ja lisää seokseen. Lisää loput jauhot ja muut kuivat aineet seokseen. Vaivaa tasaiseksi ja laita toviksi jääkaappiin viilenemään.

Pyöritä taikinasta noin lihapullan kokoisia palloja leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä. Yhdelle pellille ei kannata laittaa kuin 9 keksiä sillä ne leviävät uunissa.

Paista 200c n.12min.


Uuniin menossa


Ihan hyviä näistä tuli, varsinkin kun saivat kunnolla jäähtyä seuraavaan päivään. 
Niin paljon en näihin kuitenkaan ihastunut, ettenkö odottaisi niiden alussa mainitsemieni taivaallisten keksien ohjetta. Luvassa siis vielä uusi keksipostaus myöhemmin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oi, ihanaa kun kävit kommentoimassa! Kiitos!